plakát MMČR Pacov, 19.5.2024:

436222375_122097676004320564_1519590260935240552_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report a fotogalerie z jihočeského KP v Klukách

První dubnovou sobotu se jel úvodní podnik sedmidílného jihočeského KP v motokrosu v Klukách u Písku. Na startu se sešlo 221 jezdců z pěti zemí. Pořadatelem byl klub MS Kluky a závod byl kvalitní generálkou před květnovým MMČR Senior.

Počasí závodu přálo, před akcí sice napršelo, ale v den závodu už pak spadlo jen pár kapek a dokonce vysvitlo i sluníčko, což je pro motokros ideální scénář. Na kvalitní, ale zároveň i náročné trati v Klukách (vytvořily se poměrně hluboké koleje), kterou postavil Belgičan Freddy Verherstraeten, stavitel tratí pro MXGP, se tak v sobotu mohli svézt nejen přední jezdci MMČR, ale i jezdci tříd Hobby, veteráni a junioři.

Ve třídě Hobby MX1, která závodní den otevřela, nenašel přemožitele domácí jezdec Jakub Páral z MS Kluky, který opět potvrdil, že mu trať sedí a vyhrál bez ztráty bodu před západočeským jezdcem Tomášem Hanzlíkem z MK Kříše. V kategorii Hobby MX2 brali nejlepší dvě příčky Rakušané Paul Seyr a David Exenschläger, nelepším českým závodníkem byl třetí Michal Veselý z Čechtic. Za zmínku stojí i celkové čtvrté místo Anety Čepelákové z Yamaha Čepelák RT a páté místo další zástupkyně ženského motokrosu Sarah Schnelzer z PH Racing teamu.

V juniorské kategorii 85ccm byl nejlepší Adam Hruška z MTX RT, když v obou jízdách zvítězil před Filipem Křivanem z AMK v AČR Kaplice, třetí místo pak bral Hugo Brand z Cermen RT. Mezi zvlášť hodnocenými nejmladším závodníky ve třídě 65ccm byl nejrychlejší domácí Josef Pekař z MS Kluky před Michalem Hendrychem z týmu Anette Jilemnice.

Mezi jezdci třídy Veterán 40+ byl jasně nejlepší přední jezdec MMČR v této kategorii Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT, který zvítězil před Janem Hůdou z BV Racing teamu a pravidelným účastníkem MMČR Stanislavem Horským z 3RTZ teamu, který si v jihočeském KP odbyl premiéru. Svou samostatnou kategorii měli letos nově Veteráni 50+, protože jich jezdí čím dál tím více. Zde byl nejlepší Adolf Straka z Motosportu Chýnov před Rostislavem Hlaváčkem z SMS Střední Čechy a dalším jezdcem Motosportu Chýnov Zdeňkem Svobodou. Mezi zvlášť hodnocenými veterány nad 60 let zvítězil dle očekávání Západočech Stanislav Svoboda z Kovo Teamu Svoboda před Milošem Neužilem z SXS RT.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) se potkalo hned několik mladých rychlíků z českého i rakouského šampionátu. Nejlepším byl nakonec Severočech Radim Kraus z PP Racing teamu, když dvakrát zvítězil před Florianem Diemingerem z Motosportu Chýnov a třetím Simonem Breitfussem ze Schruff RT. V této kategorii se zvlášť hodnotí jezdci s dvoutaktními motocykly 125ccm, kde byl nejrychlejším jezdcem loňský úspěšný jezdec pětaosmdesátek Martin Červenka z Orion RT před Rakušanem Jürgenem Lehnerem z MSC Kronast, mimochodem bratrancem předloni tragicky zesnulého Rene Hofera.

V prestižní třídě MX1 (HR Technik Cup), kde zajížděli jezdci nejrychlejší časy, se nakonec stal vítězem současný nejlepší jihočeský pilot Rudolf Plch z Promoto Husqvarna RT, když za ním v obou jízdách dojel druhý Jonáš Nedvěd z MS Kluky. Spolehlivý výkon podal matador českého motokrosu, mnohonásobný mistr ČR a jinak jezdec třídy Veterán Petr Bartoš z Orion RT, který byl v konkurenci mnohem mladších pilotů nakonec celkově třetí. Závod bohužel nedokončil zpočátku velice rychlý Západočech Rudolf Weschta z týmu AIR Power a také rakouský reprezentant Marcel Stauffer, který v Klukách zaznamenal absolutně nejrychlejší čas na jedno kolo. 

Fotogalerii od Jirky "Connyho" najdete ZDE.

Fotogalerii Karolíny Hůlové pak najdete ZDE.

Další závod jihočeského KP se pojede hned tento víkend, na Velikonoční neděli, 9. dubna na další mistrovské trati v Pacově. Opět se dá očekávat větší jezdecká účast, a to i ze strany jezdců MMČR, neboť i pacovský závod bude přípravou na červnové MMČR Senior. Nyní už nezbývá než si přát, aby závodu přálo počasí, protože v Pacově nenechají pořadatelé nic náhodě a dá se očekávat velice kvalitní závod. Toto budiž rovnou pozvánkou na další závod jihočeského KP v motokrosu, ZU a časový harmonogram bude v týdnu před závodem zveřejněn zde na webu.

Evžen Zadražil, vedoucí seriálu jihočeského KP, 2023-04-02

Týmové fanynky - Lea

lea.img_20240516_135800.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT