plakát JČ KP Votice, 12.5.2024:

plakat.jc.kp.votice.20024.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z vyhlášení jihočeského KP 2023 v Chýnově

V sobotu, 25. listopadu se v Chýnově uskutečnilo slavnostní vyhlášení jihočeského KP v motokrosu za sezónu 2023. Zúčastnilo se ho 170 lidí a sál KD byl zaplněněn do posledního místa. Nejprve proběhlo přivítání jezdců, mechaniků, sponzorů, zástupců týmů, rodin jezdců, zástupců pořadatelů, činovníků a vůbec fanoušků jihočeského KP, zahrána byla i hymna, složená naší zlaté generaci ze sedmdesátých let.

Celkem se v sezóně 2023 odjelo šest z původně sedmi plánovaných závodů (Kluky, Pacov, Netolice, Votice, Nihošovice a Horažďovice). Původně plánované závody v Jiníně a v Kaplici se letos nejely. V Kaplici se řeší pozemkové záležitosti a v Jiníně se zase zgruntu předělává trať.  Závodiště v Nihošovicích bylo jako náhradní. Podniky ve Voticích, Nihošovicích a v Horažďovicích se jely společně se západočeským seriálem VVL Cup.

Celkem se závodů JČ KP letos zúčastnilo 413 jezdců (loni 380). V průměru to bylo 167 jezdců na závod, což je v podstatě stejně, jako loni. Nejvíce jezdců bylo v kat. Hobby MX2 - 81  (loni 95 ve spojených veteránech, těch by jinak bylo 108), nejméně v kat. MX1 – 47 (loni 46 v MX1). Nejvíce závodníků přijelo do Kluk - 219 (loni také Kluky 209), nejméně do Nihošovic – 107 (loni Hradiště 79). Nejvíce obsazená třída v závodě byli Hobby MX2 v Klukách – 43 (loni Veteráni v Pacově 57). Naopak, nejméně závodníků bylo ve třídě MX1 v Horažďovicích – 5 (loni na Hradišti 6). V průměru nejvíce jezdců jezdilo v Hobby MX1 – 32 (loni 49 spojených veteránů) a nejméně v MX1 – 16 (loni 20).

I navzdory tomu, že závody nekolidovaly s MMČR senior, účast ve třídách MX2 a MX1 byla především ke konci sezóny poměrně slabá. Přesto se na některých závodech objevili i špičkoví piloti z jiných krajů jako např. Petr Bartoš, Jan Wagenknecht, Rudolf Weschta, Pavel Dvořáček, Jonáš Nedvěd, Jára Romančík, Adam Dušek, Martin Venhoda, Daniel Mandys, Radim Kraus, Pavol Repčák ze Slovenska, anebo Marcel Stauffer z Rakouska (účastník MS).

A jaký je výhled na sezónu 2024? Systém registračních karet bude zcela stejný jako v letošním roce. Žádosti o registrace a lékařské potvrzení se bude posílat Natálii Doubkové na mejl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , platba bude na účet střediska. Formuláře budou zveřejněny začátkem prosince. Startovní číslo pro MMČR Jun.+Sen. si musí každý zajistit sám. O rozšíření tříd MX1 a MX2 o jezdce tříd Hobby bude rozhodnuto na zasedání Sportovní komise SMS Jižní Čechy v lednu 2024. Všichni budou informováni na FB a webu www.motosportchynov.cz

Poděkováno bylo pořadatelům závodů JČ KP: MS Kluky, AMK Pacov v AČR, MSK Netolice, AMK Votice, Klub MTJ Nihošovice a Motokros Klub Horažďovice v AČR.

Dále pak proběhlo poděkování časoměřičské skupině Františka Bočka za super rychlou práci a zveřejňování výsledků vč. průběžných výsledků seriálu a také přítomné skupině zkušených technických komisařů. Stejně tak i členům Sportovní komise jihočeské KP a všem sponzorům seriálu, především pak dlouholetému generálnímu partnerovi jihočeského KP - ledenické firmě HR Technik a hlavním sponzorům - firmám Sorex, EU Autoservis, Cajdašrot a všem dalším společnostem, které se jakkoli podílely na chodu letošního seriálu.

Fotogalerii Jirky Connyho z akce najdete ZDE.

Začátkem prosince budou zveřejněny formuláře pro vyřízení registrace pro jihočeský KP v motokrosu na sezónu 2024.

Těšíme se s Vámi na závodech jihočeského KP v motokrosu v ročníku 2024…!

Evžen Zadražil, vedoucí seriálu, 2023-11-28

Týmové fanynky - Terezka

terezka.195755.webx.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT