plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Články

reakce na diskuzi v G-Booku tohoto webu ohledně sobotního závodu JČ KP v Jiníně

Zdá se mi, že většina těch anonymů v návštěvní knize (G-Book) tohoto webu vůbec neví, která bije. Kromě toho, že se neumí podepsat, tak zřejmě neumí ani číst, neboť kdyby si bývala pozorně přečetla ZU jinínského závodu, tak budou svůj hněv směrovat jinam. Jako vedoucí střediska jsem udělal vše, co bylo mou povinností. Společně s pořadatelem jsem dal týden před závodem dohromady ZU, osobně navštívil jinínský areál, dohodl se s pořadatelem na všech dalších krocích o nichž jsem byl každý den ujišťován, že je vše v pořádku (týká se především přípravy tratě). V ZU, které jsem schválil dne 12.5., byly zodpovědnosti jasné dány, všichni činovníci byli licencováni a kompetentní k výkonu své činnosti. Nikde není psáno, že musím na závodech být osobně přítomen, nejsem pořadatel, funkcionář ba ani promotér. Navíc vedení střediska zastupoval člen jeho výboru Zdeněk Blábolil, který také s pořadatelem odpovědně jednal. 

Samotné závody jsou pouze a jenom v kompetenci pořadatele, za kterým také jde veškerý případný zisk ze závodu (startovné, eventuálně vstupné, sponzoři, atd.) Středisko je tu pak dobré akorát k tomu, aby kdyžtak doplatilo pořadateli startovné, přijede-li málo jezdců (limit je vždy předem odsouhlasen s pořadatelem).
Navíc v Horním Újezdu jsem byl pracovně, zdroj obživy je pro mě a pro mou rodinu zásadní. Většina lidí zřejmě neví, že funkce vedoucího střediska SMS je neplacená. Neplacená znamená, že je zadarmo! Tedy kdo chce, může si to zkusit, strávit tím průměrně dvě hodiny denně a to všechno bez nároku na jakýkoli honorář. Můžete kdyžtak kvůli tomu nechat i své práce a jezdit třeba každý den kontrolovat před závodem pořadatele, aby bylo vše v pořádku. Do měsíce nemáte ani na nájem ani na chleba. Když jsem dostal v zimě nabídku vést středisko, doufal jsem, že budu spolupracovat se spolehlivými pořadateli a rozumnými jezdci. Bohužel jsem se přesvědčil, že tomu tak v některých případech zdaleka není...

Situace, která v Jiníně vznikla, mě opravdu hodně mrzí. Budu se nyní snažit svolat co nejdříve mimořádnou schůzi střediska SMS JČ a poté zveřejnit nějaké prohlášení.

A ještě jedna věc na závěr: V případě jinínského puče totiž vůbec nešlo o jihočeské středisko, ale o úplně jiné věci, které bych zde nerad rozebíral. JČ KP měl pouze smůlu, že se to odehrálo v rámci jeho seriálu...

Evžen Zadražil, 2015-05-17, 21:08:28

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT