plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z nedělních Chotovin

Čtvrtý ročník Fichtl+pitbike+bike závodu „Barvy laky Teluria Race“ se konal na tréninkové trati Motosportu Chýnov pod dálnicí v Chotovinách u Tábora poslední prázdninovou neděli. Letos se premiérově vypsala i kategorie cyklistů a hned přilétlo několik prvních vlaštovek v nejrůznějších věkových kategoriích. Závod se uskutečnil v organizaci rodin Krejčových, Sládkových a Zbyňka Filipa, za což všem díky.

Sjel se rekordní počet jezdců, bylo jich něco přes stovku a startovalo se na fichtlech, pitbikách, skútrech a kolech. Vše bylo rozděleno do odpovídajících kategorií i když u fichtlů se to tradičně neobešlo bez problémů. Našli se bohužel i tací, kdož přišli na přejímku s jinými komponenty, než se pak objevili na jejich strojích na startovní čáře. Ale tomu už tak v těchto kategoriích bohužel bývá…

 Jako první po sérii tréninků ještě před polednem startovali bikeři na kolech. Nejvíce bylo dětí, dvě dokonce jely jen na odpichovadlech bez šlapek. Tuto kategorii vyhrál Tomáš Fuka, juniory pak domácí Vojtěch Krejčí, ženy Lenka Plachá a muže Jiří Rytíř. Po bezmotorových jezdcích pak nastoupily kategorie s malorážkovými motory.  Diskutované fichtly startovaly ve třech kategoriích. Ty klasické, bez úprav, vyhrál košický Tomáš Kohout, Série, neboli „ořežplechy“, kde startovalo nejvíce jezdců, pak vyhrál Jiří Stojanovič ze západočeského Roupova a ty nejrychlejší fichtly Speciál pak kolínský Michal Koutský.

V závodě pitbiků se také závodilo celkem ve třech kategoriích. Ty do 125ccm vyhrála patnáctiletá motokrosařka třídy MMČR WMX Aneta Sichrovská, když za sebou nechala více jak tucet kluků. Ve třídě nad 125ccm pak obě jízdy vyhrál Petr Koutský z Kolína. V nejrychlejší kategorii pitbike Elite, kde jezdci dosahovali časů motokrosových strojů, byl nejrychlejší Jan Hladík z pořádajícího Motosportu Chýnov.

I navzdory tropickým vedrům stačili pořadatelé občerstvovat přítomné jezdce i diváky bez větších front. Stejně tak stíhali i víceméně bezprašně kropit profil dráhy.

Tak snad se v Chotovinách zase za rok sejdeme a bude vypsána i kategorie skůtrů. S těmi upravenými fichtl speciály na velkých kolech na drapácích se mi už moc závodit nechce:-)

Evžen, 2015-09-02

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT