plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

ještě o Pacově + kompletní výsledky závodu

Třetí závod seriálu MMČR v Pacově potěšil velkou jezdeckou účastí. Oblíbená trať, kam to není odnikud vyloženě daleko, známá svou připraveností a stále se vylepšujícím zázemím, což je v dnešní době jev téměř ojedinělý. Jak jsem po prvním závodě v Lokti pomalu lámal hůl nad třídou MX2, která by podle mě měla být vždy nejpočetněji obsazena, tak v Pacově jsem naštěstí názor změnil. V této třídě přijelo 61 jezdců, což už dlouho na mistráku k vidění nebylo. Hodně bylo i Veteránů, kteří se o postavení na startu v odpoledních jízdách museli poprat už v kvalifikaci, zcela plný žebřík byl i ve třídě MX1. Třída WMX žebřík nezaplňuje, ale i těch 26 přítomných závodnic, z toho poloviny zahraničních, je parádní účast…! Závodům přihlížely tři tisícovky diváků.

Špatné nebylo ani počasí, ale pár těch odpoledních přeháněk nemuselo být tak silných. Trati to sice pomohlo, ale divácké kulisy pak přeci jen trochu prořídly.

Ve třídě WMX byla opět bezkonkurenčí Němka Steffi Laier, boj o druhé místo nakonec vyhrála letos poprvé Lucka Simonová. Z našich týmových závodnic se nejlépe dařilo Eleně Kapsamer, která se svým dvoutaktem vybojovala celkové páté místo. Julia Schrenk byla osmá a Sarah Schnelzer desátá. Dvanáctá pak skončila Stefania Bancila a čtrnáctá Danila Krejčová. Bodovala i Markéta Marková na celkovém sedmnáctém místě. Mimochodem, třetina děvčat v bodovaném TOP20 byla z našeho týmu.

Ve třídě Veterán opět zářilo duo Žerava - Kadleček. Zbývající místo na bedně tentokráte vybojoval Slovák Ivan Černý. Dvojice našich týmových jezdců skončila jen těsně pod stupni vítězů – Georg Hammerl byl sice bodově nastejno s Černým, ale celkově to dalo místo čtvrté, Daniel Doppler byl pátý. Zdeněk Svoboda a Markus Berger na body v početné konkurenci nedosáhli, Láďa Mikas bohužel musel pro bolest zad ze závodu odstoupit, Honza Roziňák se coby jeden z nejstarších závodníků dokonce ani nekvalifikoval. Bodovalo ale hodně jezdců, reprezentujících ve výsledcích SMS Jižní Čechy – nejlepší byl Roman Váca na devátém místě a Standa Horský na místě desátém. Osmnáctý byl Milan Heřman, který byl i celkově čtvrtý ve zvlášť bodované kategorii nad 50 let. Dvacátý byl ve Veteránech Marek Kolář a třiadvacátý Marek Hlaváček.

V kategorii MX2 tentokrát na čele oproti předchozím závodům více míchal kartami Martin Krč, který dokonce vyhrál druhou jízdu, celkově to ale dalo až místo třetí za vedoucí dvojicí Jaulin a Szvoboda. Zde jsme týmového zástupce neměli, za SMS Jižní Čechy se kvalifikoval jako jediný Pavel Beránek, ale na body nedosáhl. Vlastimil Dolák a Jaroslav Strnad se bohužel v obrovské konkurenci jednašedesáti závodníků do hlavního závodu nedostali.

Ve třídě MX1 nakonec zaslouženě zvítězil Martin Michek a to i navzdory pádu o okolečkáře v první jízdě. Vynikající výkon podal v Pacově nestárnoucí Petr Baroš, který byl celkově druhý před třetím Járou Romančíkem. Náš tým díky spolupráci s Martinem Mídou pro tento závod angažoval Němce Tima Kocha. Ten vybojoval pěkné celkové desáté místo. Jen pro zajímavost, Tim je velký kamarád Kena Roczena – pocházejí ze stejného města a dokonce i ze stejné ulice. Dvaadvacáté místo patřilo dalšímu našemu jezdci Patriku Schratteneckerovi. Jezdce SMS Jižní Čechy reprezentovali bratři Vladimír a Tomáš Trnkové a také Josef Pivec. Na body ale bohužel nedosáhli.

Závody to byly každopádně povedené, diváci si rozhodně odnesli pěkný sportovní zážitek. Celkové výsledky závodu najdete ZDE.

Do konce týdne zde bude k dispozici i týmové video z Pacova od Patrika Musila!

Evžen, 2017-06-06

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT