plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Články

report z MMČR v motokrosu v Kaplici

(dokončení z titulní strany)


MX2: Kohút překvapil
Tomáš Kohút se po zranění vrátil na MM ČR ve velkém stylu. Den pro něj však nezačal nejlépe, když měl v ranním tréninku nepříjemný pád na dvojáku pod startem. Motorka v kotrmelcích porazila zábradlí a skončila až v konstrukci startu. Kohútovi se však nic nestalo a mohl dát vše dohromady v odpoledních jízdách. Do té první vyrazil jako druhý za Sulivanem Jaulinem (Buksa/Ados KTM Team), který se také vrátil po zranění. Kohút vypadal, že mu trať sedne a udrží tempo Jaulina, ale měl víc práce udržet zle dotírajícího Bence Szvobodu (Buksa/Ados KTM Team). Szvoboda však po několika kolech upadl a propadl se až k první pětce. Jeho místo zaujal Richard Šikyňa (JD191 KTM Racing Team) a v pořadí Jaulin, Kohút a Šikyňa projeli cílem. Nejlepším Čechem se stal domácí hrdina Rudolf Plch (Amboseli Racing Team) na 7. místě.
Po čtvrtém místu z první jízdy chtěl Szvoboda v té druhé zvítězit a na startu do toho dal vše. Společně s výborně jedoucím Kohútem se protáhl nejrychleji za první zatáčku. Za nimi se vytáhl Jaulin, ale moc dlouho na třetím místě nepobyl. O místo ho připravil Šikyňa. Jaulin ještě není 100% uzdravený a tak na tempo lídrů ztrácel. Na tahu byl Šikyňa, který si brousil pneumatiky na svého krajana Kohúta. Zhruba v polovině jízdy se přes něj i dostal, ale několik kol do konce udělal chybu a propadl se až na čtvrté místo. Tím měl Kohút druhé místo pojištěné a třetí místo bral Jaulin. Hezký souboj byl o páté místo, kde bojoval Denis Poláš (Inter Cars MoToman Team) s Dušanem Drdajem (Yamaha Čepelák Racing Team). Celou jízdu jeli kolo na kolo, ale po tom co Drdaj zahodil brýle, nebyl schopen Poláše předjet. V šampionátu vede Szvoboda před Jaulinem a nově Šikyňou.
 

Veterán: Kaplice Žeravu nepřekvapila
Ať je sucho, nebo mokro Martin Žerava (Team MAX2) má na všechno trumfy. Michal Kadleček (KRTZ) dokázal Žeravu potrápit jen na několik kol. Z úvodu obou jízd se na chvíli dostal do čela, ale Žerava v sobě vždy našel dost sil i rychlosti mu předjetí oplatit. Podle slov Žeravy, ale Kadleček velmi zrychluje a připouští, že ve Vranově by to mohl být velice pěkný souboj. Na třetí místo se v obou jízdách probojoval Georg Hammerl (Motosport Chýnov), čímž si zajistil průběžnou třetí pozici v MM ČR, před Ivanem Černým (Orion Racing Team), kterému se letos nedaří starty. Na startu chyběl Michal Buchta (InterCars MoToman Team), který si na tréninku zlomil lopatku.
 

MX1: Michkův hattrick
Málo kdo dokáže jet v Kaplici tak rychle, jako Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team). Za poslední dva roky jsme zde nepoznali jiného vítěze a letos k tomu přibyl velmi náročný a zasloužený hattrick.
O divoký start první jízdy se postaral Petr Bartoš (Orion Racing Team), který z vnitřku vyvezl celé pole a k zemi šel Filip Neugebauer (Osička MX Team), Rudolf Weschta (Team MAX2), Martin Finěk (Hulho Motocross Team) a Tomek Wysocki (JD191 KTM Racing Team). Naopak problémy se vyhnuly Martinu Michkovi s Jaromírem Romančíkem (JD191 KTM Racing Team) v jeho zádech. Na třetím místě byl Marek Sukup (HT Group Racing Team), ale v jedné ze zatáček byl delší a vjel do bláta, ze kterého se nebyl schopen vyškrábat a z jízdy odstoupil. Jeho třetí příčku převzal Tomáš Šimko (GT2 motorsport). Neugebauer se prodíral polem velmi rychle a po několika kolech už byl na šestém místě. Jenže mu odešla zadní brzda a tempo špičky neudržel. Na čele tlačil Romančík na Michka kolo, co kolo. V první jízdě už se dokonce na trati vyjela některé suchá místa a tempo se zvyšovalo. Jejich rozdíl byl jako na gumovém laně a jednou byl rychlejší Michek, jednou Romančík. Romančík udělal několik chyb a to Michkovi stačilo k tomu, aby si vytvořil pohodlný náskok. Dlouho jezdil třetí Šimko, ale několik kol do cíle ho překonal Kovář. V cíli byl první Michek před Romančíkem a Kovářem.
Do druhé jízdy začalo opět pršet a trať už byla na hraně sjízdnosti. Proto bylo nejdůležitější nechybovat. Raketový start měl Romančík s Fiňkem, ale po několika zatáčkách se pořadí vystříbřilo a na špici se usadil Romančík následovaný Weschtou a Fiňkem. Déšť opět komplikoval pilotům práci a tak již po pár úvodních kolech někteří sundávali brýle. Romančík jel opravdu na doraz, jelikož věděl, že Michkovi se start příliš nepovedl a tak chtěl co nejrychleji ujet. Bohužel upadl a propadl se až na páté místo. Mezitím to vypadalo, že Finěk půjde do vedení, ale také upadl. To už se ze zadu řítil rozjetý Michek a šel si pro vítězství. Bez problémů si poradil s Weschtou a převzal otěže závodu. Druhý jezdil Weschta a třetí se na chvíli objevil Bartoš, dokud také nezachyboval. Trať v tu chvíli byla již hodně rozmočená a kluzká, takže se chybě nevyvaroval ani Weschta. Pořadí na předních pozicích se zhruba od poloviny jízdy neměnilo a všichni si drželi konstantní rozestupy. První jezdil Michek, druhý se objevil Neugebauer a když Romančík dohnal ztrátu a tlačil na Neugebauera, znovu upadl a třetí místo přenechal Kovářovi. Michek si připsal další dvě vyhrané rozjížďky a upevnil si vedoucí pozici šampionátu před Petrem Bartošem (Orion Racing Team) a Šimkem.
 
Kaplice prověřila důkladně techniku strojů i techniků jezdců, kteří to na jednokolejové trati neměli jednoduché. Doufejme, že další závod ve Stříbře (20.8.)  se odehraje za normálních klimatických podmínek.
 
Výsledky:

MX1    
Celkově:    
1. Michek Martin (1-1, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
2. Kovář Václav (3-3, HT Group Racing Team, KTM)
3. Romančík Jaromír (2-5, JD191 KTM Racing Team, KTM)
4. Neugebauer Filip (7-2, Osička MX Team, Kawasaki)
5. Weschta Rudolf (6-4, Team MAX2, Suzuki)
     
Průběžně:  
1. Michek Martin 279b.
2. Bartoš Petr 209b.
3. Šimko Tomáš 202b.
4. Romančík Jaromír 195b.
5. Weschta Rudolf 174b.
     
MX2    
Celkově:    
1. Jaulin Sulivan (1-3, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
2. Kohút Tomáš (2-2, SMF, KTM)
3. Szvoboda Bence (4-1, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
4. Šikyňa Richard (3-4, JD191 KTM Racing Team, KTM)
5. Poláš Denis (5-5, Inter Cars MoToman Team, KTM)
     
Průběžně:  
1. Szvoboda Bence 280b.
2. Jaulin Sulivan 225b.
3. Šikyňa Richard 178b.
4. Drdaj Dušan 178b.
5. Liška Patrik 175b.
     
Ženy    
Celkově:    
1. Laier Steffi (1-1, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
2. Vítková Kristýna (2-2, Yamaha Čepelák Racing Team, Yamaha)
3. Laňková Barbora (3-3, Action Racing Team, Suzuki)
4. Simonová Lucie (5-4, Inter Cars MoToman Team, Yamaha)
5. Hromková Tereza (4-5, HT Group Racing Team, KTM)
     
Průběžně:  
1. Laier Steffi 297b.
2. Laňková Barbora 242b.
3. Simonová Lucie 228b.
4. Vítková Kristýna 226b.
5. Hromková Tereza 190b.
     
Veterán    
Celkově:    
1. Žerava Martin (1-1, Team MAX2, Suzuki)
2. Kadleček Michal (2-2, KRTZ, Husqvarna)
3. Hammerl Georg (3-3, Motosport Chýnov, Kawasaki)
4. Tichý Dušan (4-4, BV Racing, Suzuki)
5. Dokoupil Petr (6-5, KRTZ, Yamaha)
     
Průběžně:  
1. Žerava Martin 300b.
2. Kadleček Michal 264b.
3. Hammerl Georg 193b.
4. Černý Ivan 193b.
5. Tichý Dušan 175b.

 
Text: Petr Záruba
Foto: Radek Lavička

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT