plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report a výsledky ze Strmého vrchu v Chýnově

V Chýnově se tuto sobotu uskutečnil XXXV. ročník závodu motocyklů do Strmého vrchu. Počasí i navzdory ne zcela příznivé deštivé předpovědi vydrželo po celý den bez kapek a více jak 2500 diváků přihlíželo adrenalinovým výjezdům závodníků do padesátimetrového kopce. Na startu se sešlo přes 80 odvážných startujících ve čtyřech kategoriích. Pořadatelem akce byl Motosport Chýnov.

V nejpočetněji obsazené a hlavní kategorii Motokros+enduro přijel obhajovat vítězství úřadující mezinárodní mistr ČR v motokrosu Martin Michek z Buksa/Ados Budweiser Budvar týmu. Parádním způsobem vyjel všech pět pokusů, ale na vítězství mu to po součtu metrů ze všech jízd přeci jen nestačilo, neboť tací byli dva. Totiž i Jan Charvát z týmu Husqvarna Promoto vyjížděl bez ztráty kytičky, a tak rozhodl až šestý rozjezd. To už se kluci rozjížděli přímo z kopce. Tedy lépe řečeno přímo v kopci. Honzovi Charvátovi se pak už nepodařilo nabrat potřebnou rychlost a až nahoru se nedostal. Zato Martin Michek byl opět neomylný, a proto se stal zaslouženým vítězem. V cíli sklidil obrovský aplaus. Na třetím až sedmém místě mělo sice po nejhorším škrtnutém pokusu hned pět jezdců stejně metrů, ale dle pravidel, kdy nejprve rozhoduje výsledek škrtaný, dále pak lepší výsledek v poslední, resp. předposlední jízdě, byly výsledky jasné. Nejlépe tímto klíčem prošel Martin Gomboš z týmu Dr.K, který jednou vyjel pouhý jeden metr pod vrchol a navíc hned v první jízdě. Čtvrtý pak byl Vlastimil Michalík ze Svatoslavi u Tišnova a pátý Roman Schmid z týmu Enduro Jablonec nad Nisou. Na startu v této kategorii se objevila dokonce i jedna dívka, Jeanetta Fučíková z týmu Retox Racing.

Ve třídě trial bohužel chyběla reprezentační špička, která byla na Trialu národů, nicméně mezi přítomnými byl nejlepší Tomáš Hůla z Trial Teamu Říčany, který jako jediný vyjel ve všech pokusech až nahoru, před druhým Filipem Bartošem z Trial teamu Tábor a třetím Martinem Kuchařem z týmu Cyklotrial Střední Čechy. Trialistům vyhovoval suchý povrch a v jejich případě bylo dalším kritériem pro součet vyjetých metrů i tzv. „šlápnutí“, jako jsou zvyklí ze svých závodů.

Mezi jezdci třídy ČZ+Jawa obhájil loňské vítězství Jaroslav Jonák z Říčan před domácím Evženem Zadražilem z Motosportu Chýnov. Třetí byl Jiří Paroubek ze Sedlčan. Jejich výsledky byly velice těsné, u těchto strojů rozhodovalo víceméně to, komu se podaří vyhodit motocykl nad velkou kládu na pětatřicátém metru, která souvislou jízdou v sedle motorek s minimálním zdvihem pérování v podstatě nešla překonat.

Potěšující byla poměrně hojná účast dětí do patnácti let. Nejlepším byl nakonec Aleš Sůva z Agro PNK Pelhřimov, v konečném součtu o jeden pouhý metr před Jakubem Hlachem z Motosportu Chýnov. Na třetím místě byla jeho týmová kolegyně a nejlepší dívka Nikola Sládková. Nejmladšímu účastníkovi bylo teprve pět let a s prodlouženým rozjezdem se mu nakonec podařilo na své malé trialce v jednom pokusu vyšplhat na 25 metrů.

Motorky létaly celý den vzduchem, nejlepší jezdci předváděli výkony odporující fyzikálním zákonům, ale nikomu se nic vážného nestalo, potěšil i doprovodný program, občerstvení také fungovalo v plném proudu, a tak všichni diváci odjížděli domů spokojeni a plni zajímavých zážitků a už se těší na další ročník.

Oficiální výsledky závodu najdete ZDE.

 

Evžen Zadražil, 2017-09-25

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT