Články

Zprávy z italského mistráku z Mantovy od Petra Starého

I třetí, závěrečný závod jarního italského mistrovství v Mantově byl pro tovární tým Red Bull KTM Factory Racing Team úspěšný: Antonio Cairoli vyhrál i třetí superfinále, Jorge Prado v něm skončil opět třetí, když předtím vyhrál svou třídu MX2 a v ní třetí místo vybojovala nová akvizice týmu, Francouz Tom Vialle.

Spokojený s účastí v závodě byl i třetí člen továrního týmuMX2, Rene Hofer. Do závodu se bez problému kvalifikoval dvanáctým časem ve skupině a po dobrém startu držel krok s jezdci mistrovství světa – první kola jezdil šestý a když upadl před ním jedoucí Zachary Pichon, zaujal jeho páté místo. V patnácté minutě jízdy ale přišel problém - ztuhly mu ruce a začal se propadat pořadím až na konečné patnácté místo. To sice zajišťovalo postup do superfinále, ale Rene s týmem se rozhodli účast v něm oželet - po loňském těžkém úrazu nebyl pořád stoprocentně fit a nechtěl riskovat. „Závod ukázal, že mohu soupeřit s nejrychlejšími jezdci. Máme teď šest týdnu na to, abych se optimálně připravil na zahájení sezóny na prvním závodě EMX 250 v Anglii,“ zhodnotil Rene situaci.

K dlouhé řadě jezdců, pro které budou březnové závody v Matterly Basin skokem do nové mezinárodní mistrovské sezóny, patří i náš Václav Kovář. Italský seriál absolvoval celý a s dobrými výsledky. Přejme mu, aby se i on s podporou svého týmu HT Group Racing Team dokázal optimálně připravit a ve své třídě EMX 2T, v níž bude – řečeno tenisově – obhajovat hodně bodů, dosáhl letos opět co nejlepších výsledků!

Petr Starý, 2019-02-15

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT