Články

report a výsledky z JČ KP ve Voticích

V sobotu 15. června se konal třetí podnik sedmidílného seriálu jihočeského KP v motokrosu ve Voticích. Závodu se zúčastnilo celkem 114 jezdců, což bylo oproti prvním dvěma podnikům v Horažďovicích a Netolicích podstatně méně. Možná to ovlivnila předpověď počasí v podobě tropických teplot a avizovaných bouřek, což mohlo některé jezdce odradit, každopádně ani jedno se nekonalo a organizátorem AMK Votice dobře připravená trať a celodenní průběžné udržování tratě v bezprašném stavu – to byl příkladný pořadatelský počin pořadatele, který by si rozhodně zasloužil odměnu v podobě lepší jezdecké účasti.

V nejmladší třídě chyběl kvůli termínové kolizi lídr seriálu třídy 85ccm Rakušan Jürgen Lehner. Toho využil Dominik Vaněk z MX Paradise. Vyhrál obě jízdy a dostal se tak i do čela seriálu. Druhé místo bral velešínský Pavel Jouza z J.S. MX teamu a třetí byl Richard Tomáš z Motosportu Chýnov, který letos nastoupil do prvního závodu. Ve zvlášť bodované třídě 65ccm, která byla součástí těchto rozjížděk, se nejlépe umístil Pavel Tomiška z týmu Motokrosová škola, který se drží i na čele průběžné klasifikace této třídy.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 si to o vítězství s jasným náskokem rozdali pozdější vítěz Matyáš Plch z Extreme Motorsportu a jen druhá lepší jízda rozhodla o jeho vítězství před Romanem Šebestou z J.S. RT. Třetí byl už pak s větším odstupem Michal Šmolda z Jevan.

V kategorii Hobby MX1 se dařilo se svým dvoutaktem Miroslavu Uhlířovi z Cerhenic. Nechal za sebou na druhém místě dokonce i lídra seriálu této třídy Vlastimila Chalupného z Moto Teamu Excel Racing. Třetí místo si z Votic odvezl Rakušan Dominik Pröll z MSC Kronast.

Ve třídě Veterán zvítězil Marek Kraus z Motosportu Chýnov. Svou nenápadnou jízdou opět dokázal bez problémů porazit své protivníky, kteří mezi sebou bojují hodně natěsno o druhé místo. Konkrétně svého soupeře z MMČR této třídy Jana Hůdu z BV Racing Teamu a také Ladislava Mikase z týmu MM Motors Renvolt Bohemiastone, kteří jsou bodově shodně v průběžném pořadí seriálu. Zvlášť hodnocené veterány nad 50 let vyhrál letošní nováček této třídy Zdeněk Svoboda z Motosportu Chýnov, nejstarší kategorii veteránů nad 60 let pak úspěšný reprezentant v Classic Motocrossu Miroslav Nejedlý z Chýně.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) se objevil jezdec MMČR Michal Bárta ze Semčic. Musel se však sklonit před výkonem úřadujícího jihočeského šampiona této třídy Pavla Beránka z SXS Teamu, který neohroženě vyhrál tuto třídu i ve Voticích. Třetí pak byl mladý pilot Jaroslav Strnad z Mirošovic.

V prestižní třídě MX1 (HR technik Cup) byl jasným favoritem třetí muž rakouského šampionátu třídy Rudolf Plch z Extreme Motorsportu. Přesto se v obou jízdách podařilo nejlépe odstartovat a zpočátku jízdy vždy chvíli vést Martinu Häringerovi ze Zalužan, který nakonec skončil celkově druhý před domácím, osmatřicetiletým matadorem Janem Doušou z Votic.

Do druhé poloviny se přehoupne jihočeský KP v motokrosu již za dva týdny, v sobotu, 29.6.2019 v Kaplici.

Oficiální výsledky votického závodu a průběžné výsledky seriálu po třech závodech najdete ZDE.

Evžen Zadražil

vedoucí SMS Jižní Čechy

Týmové fanynky - Denisa

img_20240324_113702.web.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT