plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z MMČR Junior Kaplice

(dokončení z titulní strany)

85ccm
Maďarské duo ovládlo závody třídy 85ccm. Bence Pergel zavítal na MMČR juniorů poprvé v sezoně a hned se ujal vítězství. Vyhrál první rozjížďku, v té druhé mu patřila stříbrná příčka, vítězství měl ale i tak v kapse. Druhý Maďar Noek Zarócz je naopak už zkušeným matadorem v závodech mistrovství České republiky. A velmi talentovaným, minulý závod v Karlíně ovládl celkově, nyní druhé místo ale není ostudné, a druhý je i v průběžném hodnocení. Na první pozici průběžně stále zůstává Vítězslav Marek (Cermen s.r.o.), který tak i nadále vede dvě třídy naráz – 65ccm i 85ccm. V Kaplici mu patřila třetí příčka, navíc získal oba holeshoty. Jiří Klejšmíd byl čtvrtým jezdcem v Kaplici, průběžně je Jiří ovšem na třetí příčce. Pátý dojel Jaroslav Katriňák ze Slovenska, ten se svým výkonem posunul ze šesté průběžné příčky dokonce na dělenou čtvrtou pozici, o kterou se dělí s Jiřím Halamou (Enduro Klub Semily), tomu se závody v Kaplici příliš nepodařily, patřila mu až 11. pozice. V Kaplici to dál vypadalo následovně: šestý byl Botond Hateier z Maďarska, sedmý Martin Chripko (Team motokrosová škola CZ), osmý Filip Beroun (HT Group Racing Team), devátý Jakub Nevima (SMS Morava) a desátý Tomáš Ptáček (SMS Pardubice).

125ccm 2T
Suverénní výkon ale také smůla přihrála této třídě nového lídra tabulky. Stal se jím Maďar Adam Kovacs (Motosport Chýnov v AČR). Adam vyhrál v Kaplici obě závodní rozjížďky a nyní vede tabulku výsledků. Na čele vystřídal Jana Wagenknechta (Starling Cross Team). Právě Adam s Honzou byli velcí soupeři a v závodech záleželo na každém bodu, ovšem tentokrát nesehrála roli chyba jezdce ani technický problém, ale alergická reakce Jana Wagenknechta, kvůli které musel vynechat druhou rozjížďku a prvenství v tabulce musel přenechat maďarskému jezdci. Druhý celkově byl v Kaplici Petr Rathouský (Orion Racing Team), který tak dosáhl nejlepšího výsledku sezony. Před Kaplicí se v průběžném pořadí o třetí místo dělil s Martinem Venhodou (Team motokrosová škola CZ), nyní je jenom jeho. Byl lepší než Venhoda, ten v Kaplici skončil jako třetí nejlepší. Čtvrté místo patřilo Davidovi Vondrákovi (JD GUNNEX KTM Racing Team). Naprosto nejlepší výsledek pro Vondráka, který je aktuálně průběžně osmý. Stanislav Vašíček (Q-Racing Team), to byl pátý jezdec kaplického závodu a pátý je Vašíček i průběžně. Šestý skončil Adam Máj (Alima MX Racing Team), ten letos jede svoji první sezonu na 125ccm a povedl se mu zatím nejlepší výsledek. Sedmé místo patřilo Tomášovi Švirákovi (Motosport Chýnov v AČR), osmý byl Josef Novák (Cermen s.r.o.), devátý Daniel Mandys (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim) a desátý Jaroslav Kalný (Moto Team Excel Racing s.r.o.).

MX2 junior
Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team) se drží svojí tradice. Té vítězné, protože ovládl i závod v Kaplici. Vítězství si zajistil dvěma prvními místy a dál navyšuje svůj náskok na čele tabulky výsledků. V cíli ho, jako už tradičně, následoval Pavel Dvořáček (SMX Racing Team z.s.), kterému patřila dvě druhá místa. Dvě třetí byla Martina Vondráška (Haas Racing Team), a tak i celkové třetí místo. Stejně jsou rozdané pozice i na prvních třech pozicích v průběžném pořadí – první Drdaj, druhý Dvořáček a třetí Vondrášek. Čtvrtý byl v Kaplici Marek Nešpor (KRTZ Motorsport), i ten potvrdil své kvality, protože i průběžně právě jemu patří čtvrtá pozice. Daniel Stehlík, to je závodník, který si odvážel z Kaplice celkové páté místo. Průběžně je Stehlík šestý, na páté příčce průběžně je před ním Jiří Matějec (HT Group Racing Team), ten ale vůbec neměl vydařený závod, skončil až jedenáctý a v průběžném hodnocení se propadl ze třetí až na pátou příčku. Na šestém místě v Kaplici byl Milan Šturma, sedmý Radovan Gráč ze Slovenska, osmý Tomáš Kobza, devátý Jan Klimo (Motosport Klub Málkov v AČR) a desátý Jiří Hendrych (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim).

Nyní si MMČR junior dá malou pauzu a všichni se na trati sejdeme zase po prázdninách, konkrétně 7. září na trati v Petrovicích u Karviné. Těšíme se na vás a na další hezké a napínavé závody!

Záznam závodu z Kaplice bude odvysílaný premiérově na Sport 5: 15. 7. v 18:30. Reprízy budou následovat 15. 7. ve 22:40, 16. 7. v 9:35, 17. 7. v 16:25, 18. 7. ve 23:10.

Autor: Dominika Nováková, 2019-07-08

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT