plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report z jihočeského KP v Jiníně

V neděli, 15. září se jel předposlední podnik seriálu jihočeského KP v motokrosu v Jiníně. Součástí tohoto závodu byl i závod seriálu VVL Cup. Podniku se zúčastnilo 181 jezdců a za teplého počasí přihlíželo zhruba 500 diváků. Poměrně našlapanému časovému harmonogramu se nakonec operativně ulehčilo tím, že se třída 50ccm jela paralelně na dětské trati v areálu a vše se tak stihlo bez sebemenších problémů.

Ve třídě 50ccm zvítězil devítiletý Jaroslav Novotný z Červeného Újezdu. Mezi jezdci třídy 65ccm byl jasně nejlepší desetiletý Stanislav Pojar z Vřeskovic u Klatov, který byl dokonce čtvrtý v absolutním pořadí třídy 85ccm, s kterou byly pětašedesátky spojeny. Díky všem odjetým závodům si však již před posledním závodem zajistil titul přeborníka kraje Pavel Tomiška z týmu Motokrosová škola. Mezi jezdci třídy 85ccm zvítězil Tomáš Ptáček ze Sobíňova na Vysočině. Druhý byl Dominik Vaněk z MX Paradise, kterého dělí od letošního titulu pouhé dva body.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 Roman Šebesta z týmu J.S. MX, který už má také jen krůček k celkovému vítězství v seriálu, který vyhrál před Rakušanem Davidem Exenschlägerem z Motosportu Chýnov. V této třídě startovalo také pět závodnic třídy WMX (ženy), nejlepší byla na devatenáctém místě přední závodnice MMČR Kristýna Tomišková z týmu Motokrosová škola. V kategorii Hobby MX1 to byl souboj mezi Vlastimilem Chalupným z Moto Teamu Excel Racing a Miloslavem Uhlířem z Cerhenic. Prvně jmenovaný nakonec díky lepší druhé jízdě vyhrál, ale o letošní titul přeborníka kraje však bude muset ještě bojovat na posledním závodě.

Mezi Veterány využil výborné znalosti domácí tratě Ladislav Mikas z týmu MM Motors Renvolt Bohemiastone, když porazil zkušeného Adolfa Straku z Motosportu Chýnov, který byl druhý. Seriál vede s náskokem šestnácti bodů Jan Hůda z BV Racing Teamu. Zvlášť hodnocené veterány nad 50 let vyhrál Petr Kölbl z AMK Pacov, který ztrácí pouhé tři body na lídra třídy Zdeňka Svobodu z Motosportu Chýnov. Mezi veterány nad 60 let byl nejrychlejší Miroslav Kukrál z BV Racing Teamu, letošní titul si ale již v Jiníně zajistil Jan Chromý z Motosportu Chýnov.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) jasně vládně Pavel Beránek z SXS teamu. Sice to byl velký souboj o vítězství s Michalem Bártou z, ale vítezstvím v Jiníně se Pavlovi podařilo obhájit loňský titul. Další prestižní třída MX1 (HR Technik Cup) nabídla podobně jako v Netolicích souboj titánů především v podobě Rudolfa Plcha z Extreme Motorsportu a Martina Fiňka z KRTZ Teamu. Oba patří mezi motokrosovou špičku v ČR. Jinínský závod nakonec vyhrál Rudolf Plch a zajistil si tím také obhajobu loňského titulu přeborníka kraje již před posledním závodem v Klukách.

Závod se povedl a pořadatel MX-Enduro Park Jinín zaslouží mj. i velkou pochvalu za opravdu bohaté věcné ceny pro vítěze a za finanční odměny pro vítěze holeshotů v každé jízdě! Poslední závod seriálu jihočeského KP v motokrosu se pojede v sobotu, 5.10.2019 tradičně v Klukách u Písku.

Trojice jezdců jihočeského střediska ve složení Michal Bárta (MX2), Michal Gregor (MX1) a Pavel Beránek (OPEN), budou reprezentovat SMS jižní Čechy v závodě MMČR družstev již tuto neděli, 22. září v Dalečíně. Cílem je obhájit loňské TOP3 mezi zvlášť hodnocenými SMS družstvy.

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy, 2019-09-18

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT