plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report a výsledky z JČ KP v Pacově 2021

V sobotu, 14. srpna se přehoupl jihočeský KP v motokrosu do své druhé poloviny.  I navzdory našlapanému kalendáři se na startu třetího závodu seriálu sešlo v Pacově 157 jezdců. Perfektně připravená trať se i ve velkém vedru udržela díky zavlažovacímu systému a přičinlivosti agilních pořadatelů z AMK Pacov v AČR po celý den v perfektní kondici.

Na startu opět nechyběli kromě jihočeských jezdců ani závodníci ze zahraničí a snad jen přeplánovaný nedělní závod seniorského MMČR v Kaplici odlákal některé jezdce tříd MX1 a MX2, které se nakonec na startovním roštu sloučily.  To pravidla umožňují, bodování obou tříd bylo samozřejmě zvlášť.

Mezi nejmladšími jezdci třídy 65ccm opět exceloval desetiletý moravský mladík Josef Vrtal z týmu AMK Zejax. Pětašedesátky jely společně s třídou 85ccm a v absolutním pořadí si pak pohár za první místo z Pacova odvezl Adam Hruška z Pyšel před Filipem Křivanem z AMK Kaplice v AČR.

Ve třídě Hobby MX2 to bylo bodově nejvíce zamotané, dva největší favorité vždy jednu jízdu pokazili, a tak se z vítězství nakonec mohl radovat Tomáš Švestka z KRTZ Motorsport, aniž by vyhrál jedinou jízdu. Na lídra seriálu této třídy Dominika Vaňka zbylo místo druhé. Za zmínku stojí i celkové šesté místo závodnice Aliny Barthel z Rakouska. V Hobby MX1 bral plný bodový příděl Jan Majer z Bohušic na Vysočině, který jel v jihočeském KP letos svůj první závod, před Tomášem Vitujem z AMK Březová.

Třída Veterán byla v Pacově nejpočetněji obsazena. Mezi čtyřiceti jezdci nakonec dvakrát zvítězil Ladislav Mikas z MM Motors Renvolt Bohemia Stone. V první jízdě však trochu se štěstím, protože vedoucí jezdec Jan Poláček z Motosportu Chýnov prorazil přední pneu. Své kvality však Mikas prokázal v jízdě druhé a zaslouženě tak celkově vyhrál právě před Poláčkem. Mezi veterány nad 50 let zvítězil letos čerstvý padesátník Adolf Straka z Motosportu Chýnov a mezi veterány nad 60 let pak jeho týmový kolega Jan Roziňák.

Ve třídě MX2 (HR technik Cup) vyhrál obhájce loňského titulu Jaroslav Strnad z IDS Stavby před zkušeným Milanem Šťastným z Vegan Motosport. Třetí místo si z Pacova odvezl letos oceněný jezdec Fair Play Dominik Kovařík z PP Racing teamu. Třída MX1 (HR technik Cup) patřila Martinu Häringerovi, který si tak zvýšil náskok na čele průběžného pořadí seriálu. Druhý byl Ludvík Gabko ze Světlé nad Sázavou a bronz si nakonec po závodnické pauze vyjel kdysi úspěšný jezdec MMČR třídy MX1 Michal Gregor z DTM Klubu v AČR.

Oficiální výsledky závodu a průběžné výsledky seriálu po třech odjetých závodech najdete ZDE.

Fotky od Pavla Horáka najdete ZDE.

Předposlední závod seriálu se uskuteční v sobotu, 19. září na další mistrovské trati v Kaplici.

Evžen Zadražil, vedoucí SMS Jižní Čechy, 2021-08-18

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT