plakát JČ KP Pacov:

437737866_1026148222622338_2549791334354094074_n.jpg

Anketa:

Na jakou trať jihočeského KP se letos nejvíc těšíte?

Kluky - 35.9%
Pacov - 15.5%
Netolice - 22.5%
Votice - 2.8%
Jinín - 9.2%
Nihošovice - 9.9%
Horažďovice - 3.5%
nevím - 0.7%

Celkový počet hlasů: 142

Články

report, výsledky a fotky z JČ KP v Pacově

V neděli, 9. dubna pokračoval druhým závodem jihočeský KP v motokrosu na mistrovské trati v Pacově.  Pořadatelem závodu byl AMK Pacov v AČR. Navzdory velice chladnému počasí se do závodu přihlásilo neskutečných 243 jezdců! Sice se jich během volných tréninků vzhledem k nepřízni počasí cca 15 odhlásilo, i tak ale byly žebříky zaplněné.

Na startu se sešlo mnoho jezdců z MMČR, protože to byla výborná příležitost, zatrénovat si na této trati před červnovým MMČR. Nechyběli ani závodníci z Polska, Slovenska a Rakouska. Pro některé jezdce, především veteránských a dětských kategorií, to byl závod náročný, protože terén byl poměrně bahnitý, místy se vytvořily hluboké koleje a některé pasáže připomínaly spíše enduro. Celý den probíhal bez problému a potěšující bylo, že se i při tomto velkém počtu jezdců nestalo žádné nepříjemné zranění.

Ve třídě Hobby MX1 se druhá jízda moc nepovedla Tomášovi Hanzlíkovi z MK Kříše, nicméně velká bodová vyrovnanost mu díky vyhrané první jízdě zajistila vítězství před Filipem Brigantem z Věže. Ve třídě Hobby MX2 si se všemi soupeři poradila exmistryně ČR třídy žen Kristýna Vítková z týmu DB Project. Bodově byla nastejno s Michalem Veselým z Čechtic, ve prospěch Kristýny však mluvila vyhraná druhá jízda.

Ve třídě 85ccm neměl soupeře Adam Hruška z MTX RT, když vyhrál obě jízdy s více jak minutovým náskokem před celkově druhým Filipem Křivanem z AMK v AČR Kaplice a se stejným počtem bodů třetím Matějem Laštovičkou ze Štětkovic. Ve zvlášť hodnocené třídě 65ccm byla nejlepší Amálie Anna Kameníková z JB MX RT. Pochvalu si zaslouží o to větší, že náročný terén a hluboké koleje byly pro motocykly 65ccm poměrně velkým oříškem.

Mezi Veterány nad 40 let byl opět jasně nejlepším jezdcem Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT před Romanem Skalkou z SMS Střední Čechy, který už věkem patří do kategorie Veterán 50+. V této kategorii pak v Pacově překvapil Rostislav Hlaváček z SMS Střední Čechy, který o těsný jeden bod celkově zvítězil před Zdeňkem Svobodou z Motosportu Chýnov. Ve zvlášť hodnocených veteránech nad 60 let byl nejlepší Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) se na startu sešlo 40 jezdců. Do čela se vždy probojoval Jan Wagenknecht z HT Group RT a s plným počtem 50 bodů zvítězil. Byl dokonce i nejrychlejším jezdcem kvalifikace absolutně, napříč všemi kategoriemi. Druhé místo nakonec bral jeho týmový kolega Adam Dušek. Výborné úvody obou jízd měl Martin Venhoda z Q Racing teamu, nicméně nakonec to dalo celkové třetí místo.  Hned pod stupni vítězů pak stanuli další jezdci MMČR Daniel Mandys z SMX RT Rudník a celkově pátý Stanislav Vašíček z Q Racing teamu. Mezi zvlášť hodnocenými juniory 125ccm byl opět nejlepší Martin Červenka z Orion RT. V kategorii MX1 (HR Technik Cup) díky lepší druhé jízdě zvítězil letošní motoskijöringový šampión Pavel Dvořáček z MTX RT při bodové shodě se slovenským reprezentantem v barvách Orion racing Pavolem Repčákem, který v Pacově předvedl velice dravou jízdu, když se ve druhé rozjížďce musel dopředu propracovat až z druhé desítky startovního pole. Třetí místo patřilo navrátivšímu se Václavu Kovářovi z týmu VK101, který dojel dvakrát třetí před celkově čtvrtým Severočechem Jaromírem Romančíkem z Fojtky a závodící legendou Petrem Bartošem z Orion RT, který dokonce po dvou závodech jihočeský seriál vede.

Oficiální výsledky závodu včetně průběžných výsledků seriálu po dvou závodech najdete ZDE.

Fotogalerii Karolíny Hůlové najdete ZDE.

Fotogalerii Alžběty Fialové najdete ZDE.

Další podnik se uskuteční po roční pauze v Netolicích v sobotu, 29. dubna 2023.

Evžen Zadražil, vedoucí seriálu jihočeského KP v motokrosu, 2023-04-10

Týmové fanynky - Radka

img_20240415_215449.jpg

 

 
 
 
 
2012 Copyright MOTOSPORT